5 eenvoudige tips voor succes in fitness.

5 eenvoudige tips voor succes in fitness


1. Oefening dagelijks

Train dagelijks minstens een uur. U hoeft geen zelfmoord te plegen door hardlopen, joggen, enz., Maar u dient in uw dagelijks leven een soort van matige lichamelijke activiteit te hebben. Als u snel een paar kilo wilt kwijtraken, doe dan een intensievere training. Ga bijvoorbeeld een uur lang in een stevig tempo wandelen. Of u kunt joggen en bepaalde intervallen instellen om gedurende dat uur te sprinten. Zorg ervoor dat u tijdens uw training geen ernstige pijn heeft. Gewoon een waarschuwing: uw spieren zullen pijn doen na een intensieve training. Het kan irriterend zijn, maar dat betekent dat je lichaam ten goede aan het veranderen is. Zorg ervoor dat je na elke training gehydrateerd blijft, rekt en voedsel eet met een behoorlijke hoeveelheid proteïne. Het eiwit helpt je spieren, niet vet, weer op te bouwen.

2. Eet het juiste voedsel en deel elke maaltijd

Het maakt niet uit hoe erg je maag je zegt om snoep te eten in plaats van gezond, probeer weg te blijven van snoep. Suiker van snoep helpt je niet om in vorm te komen. Zelfs als het maar een enkele reep is, zal de ene uiteindelijk naar de andere leiden. Fruit en groenten zijn het beste wat je kunt eten om in vorm te komen. Appels doen er bijvoorbeeld goed aan om de maag tot wel 3 tot 4 uur vol te laten voelen. Groene groenten zoals sperziebonen en broccoli houden de spijsvertering schoon en draaiend.

Blijf ook bij mager vlees zoals kalkoen en kip. Zeevruchten, zoals garnalen en tilapia, zijn ook geweldige alternatieven. Deze voedingsmiddelen bevatten veel eiwitten en gezonde voedingsstoffen om de spieren fit en klaar voor trainingen te houden. Zorg er bovendien voor dat u porties wat u eet. Het hebben van een goede stofwisseling komt voort uit het portioneren van maaltijden. Probeer zes keer per dag te eten en kleinere porties te bereiden, in plaats van drie grote maaltijden gedurende de dag. Dit zal je ook helpen om soepeler te ademen tijdens het sporten in plaats van te snuffelen en te puffen voor lucht. Dit komt doordat u minder voedsel in uw spijsvertering heeft, wat betekent dat er meer energie wordt gebruikt voor uw training.

3. Houd de calorieën en de voedselinname per dag bij

Het bijhouden van hoeveel calorieën u op een dag eet, zal nuttig zijn bij het plannen van uw fysieke training. Heb je je ooit afgevraagd waarom de lichaamsmassa van bodybuilders zo groot is? Dat komt omdat ze hun maaltijden plannen en meer (gezonde) calorieën binnenkrijgen dan de gemiddelde persoon. Aan de andere kant zal afvallen en streven naar een dunnere lichaamsbouw meer lichaamsbeweging met zich meebrengen dan calorieën die je binnenkrijgt.

4. Zorg ervoor dat u slaapt

Hoewel de meesten van ons overdag of 's nachts een baan van acht uur hebben, is het cruciaal om voldoende slaap te krijgen om de batterijen van het lichaam op te laden. Zes tot acht uur slaap houdt het lichaam de hele dag in beweging, maar als u zich op enig moment na thuiskomst van uw werk moe voelt, doe dan een dutje voordat u gaat sporten. Je moet maar ongeveer een half uur dutten. Zo voorkom je dat je later op de nacht opblijft.

5. Blijf gemotiveerd

Een belangrijke sleutel om in vorm te zijn, is het stellen van doelen en het behouden van een positieve instelling. Als je positief blijft, zul je jezelf kunnen pushen om dat fitte lichaam te krijgen dat je altijd al wilde hebben.

Een reactie posten (0)
Nieuwer Ouder