Hoe kan een linzen die duizenden roepies bespaart, gelijk zijn aan een kip?

Dit spreekwoord is vergelijkbaar met binnenlandse kippenlinzen en negeert eigenlijk het belang van linzen. Het gebruik van verschillende soorten peulvruchten in uw dieet heeft zelfs talloze gezondheidsvoordelen. Leer enkele feiten en voordelen over peulvruchten.


Peulvruchten, modern superfood

Verschillende soorten peulvruchten zijn gemakkelijker te koken dan vlees en hebben positieve gevolgen voor de gezondheid. Peulvruchten helpen ook bij het voorkomen van diabetes, verminderen het risico op hartaandoeningen en verlagen het cholesterol en het gewicht.

Voeding krachtpatser

De lijst met voordelen van pulsen houdt hier niet op. Peulvruchten zijn een belangrijke bron van vetarme eiwitten. Ze bevatten versterkende ingrediënten zoals staal, kalium, magnesium en zink.

Uitstekend dieetvoer en ook heerlijk

Peulvruchten zijn een belangrijke voedselbron in veel ontwikkelingslanden, waaronder Congo, Rwanda, Pakistan en India. Ongeveer een derde van de mensen in deze regio's lijdt vaak aan problemen als ondervoeding en bloedarmoede. In dit geval zijn peulvruchten een voedzaam voedingsmiddel voor de consument.

Standaardprijs en gemakkelijk verkrijgbaar

Volgens Mayosh Meredia, hoogleraar ontwikkelingseconomie aan de Michigan State University, nemen peulvruchten een speciale plaats in bij het aanpakken van de uitdagingen waarmee de ontwikkelingslanden worden geconfronteerd. Ze bieden niet alleen voldoende voedings- en gezondheidsvoordelen, maar ze zijn ook een goedkopere en gemakkelijkere voedselbron dan de vlees- en andere agro-industrieën. Peulvruchten zijn ook minder schadelijk voor het milieu.

Er is geen concurrentie voor pulsen

Volgens de Verenigde Naties kan de hoeveelheid eiwit die uit melk wordt gewonnen, tegen een veel lagere prijs uit peulvruchten worden gehaald. Bovendien is voor de teelt van 500 hete linzen slechts 160 liter water nodig, voor dezelfde hoeveelheid vlees 7.000 liter water.

Teelt van peulvruchten

Peulvruchten worden vaak gekweekt in gebieden zonder toegang tot irrigatie of chemische meststoffen. Dit betekent dat het linzengewas in vrijwel elke grondsoort kan worden geteeld. Tegelijkertijd zijn linzengewassen bestand tegen hongersnood en kou.

Eeuwenoud eten

Peulvruchten maken al duizenden jaren deel uit van het menselijke dieet. Archeologen in Anatolië hebben tijdens opgravingen sporen van linzen en linzen ontdekt. Bewijs van het gebruik van peulvruchten is ook gevonden in het oude Egypte en Rome.

Rangoli gemaakt van linzen

Het creëren van kleurrijke ingewikkelde ontwerpen op de grond wordt de kunst van rangoli genoemd. Deze kunst is ontstaan ​​in India. Items zoals gekleurd zand, bloembladen, rijst en linzen worden gebruikt om rangoli-kunst te maken. Op deze foto wordt het protest van de Indiase boeren gesteund door de Indiase vlag te maken met dal en rijst.

Een reactie posten (0)
Nieuwer Ouder