Pas op voor wie thee en sap eet als ontbijt

Theesapontbijt wordt beschouwd als het favoriete ontbijt van de meeste inwoners van ons land. Enerzijds is het gemakkelijk en anderzijds goedkoop. 


Daarom dopen mensen die 's ochtends naar hun werk gaan twee of drie sappen in een kopje thee en eten het op. Het ontbijt vult de maag en is daarentegen minder vet en verteerbaar dan pratha, dus het is beter voor de gezondheid. Maar er zijn enkele dingen die mensen er niet van weten, vandaag vertellen we je erover.


Gemaakt van oud dubbel brood

De belangrijkste ingredi├źnten in het sap zijn bloem, suiker, gist en ghee, maar het meeste sap op de markt gebruikt dit dubbele brood dat oudbakken is. Daarom halen de meeste winkels het oudbakken dubbelbrood graag op bij het bedrijf, want daar moeten ze sap van maken. Oud dubbel brood bevat meeldauw dat giftig is en zeer schadelijk voor de menselijke gezondheid en dat bij de bereiding van sap schade kan toebrengen aan het menselijke spijsverteringsstelsel en allerlei allergie├źn kan veroorzaken.

Gebruik van ongezonde olie

De olie die wordt gebruikt bij de bereiding van het sap is in de vorm van ghee of margarine die bevriest bij de temperatuur van het menselijk lichaam en het constante gebruik ervan in de bloedvaten kan leiden tot een hartaanval.

De aanwezigheid van teveel suiker

In diverse bakkerij-sappen wordt een grote hoeveelheid suiker gebruikt om de smaak te versterken, dagelijks eten verhoogt de suikerspiegel in het lichaam wat ook het risico op diabetes kan verhogen.

Effecten van witte bloem

Geraffineerd meel wordt gebruikt bij de bereiding van sap waaruit vezels worden gewonnen. Consumptie van niet-vezelvoedsel kan enerzijds leiden tot constipatie en anderzijds tot een hoog cholesterolgehalte.


Een reactie posten (0)
Nieuwer Ouder